Wtorek
"Warsztaty dietetyczne" (dawniej Dietetyka dla Medyka) to spotkania mające na celu podniesienie kompetencji przyszłych pracowników i pracowniczek ochrony zdrowia w zakresie dietetyki. Tematem spotkania były zaburzenia odżywiania pacjentów z rakiem trzustki. Warsztaty poprowadziła przewodnicząca SKN Żywienie i Medycyna - mgr Aneta Jachnis-Morzy. Były to pierwsze warsztaty - w czasie spotkania uczestnicy dyskutowali z prelegentką na temat obrazu pacjenta z rakiem trzustki, szczególnie w aspekcie żywieniowym. Poza tym, Pani Magister zaprezentowała uczestnikom liście jadalnych gatunków roślin innych niż powszechnie znane (np. liście lipy) i opowiedziała o ich zastosowaniu w Polskiej kuchni. W warsztatach wzięło udział 5 osób.
Klinika Chirurgii Gastroenterologicznej, Ogólnej i Onkologicznej w Centralnym Szpitalu Klinicznym WUM